Nyheter från PWS

PWS och Finncont stärker sitt partnerskap i Sverige!

27.11.2023

Pressmeddelande 27 november 2023.

 

PWS erhåller exklusiv rätt att representera Finnconts produkter för avfallshantering på den svenska marknaden

Hållbarhet är nyckeln, och PWS fortsätter sitt starka engagemang för innovativa lösningar som främjar en cirkulär ekonomi. Efter en framgångsrik samarbetsperiod i Finland, intensifierar PWS Nordic AB och Finncont sitt partnerskap och expanderar nu över hela Sverige med exklusiva rättigheter till Finnconts innovativa avfallslösningar.

 

Som ledande tillverkare inom nordisk avfallshantering och källsortering är PWS stolta över att presentera vårt strategiska samarbete med Finncont. Avtalet ger PWS exklusiva rättigheter att representera Finnconts innovativa miljöprodukter, Blok2 och Luowia, på den svenska marknaden. Detta partnerskap förstärker PWS Nordic AB:s position för hållbara lösningar för den cirkulära ekonomin.

Samarbetet bygger vidare på det framgångsrika samarbetet PWS och Finncont haft under det senaste året på den finska marknaden, där Finncont har uppnått enastående resultat genom leverans av kärl för avfallsinsamling och återvinning.

 

PWS:s VD, Dan Håkansson, uttryckte sin entusiasm för det utökade samarbetet och säger:

"Nu tar vi nästa steg och fördjupar vårt samarbete ytterligare. Finnconts högkvalitativa miljöprodukter, Blok2 och Luowia, passar utmärkt in i vårt sortiment av underjordiska och delvis nedgrävda behållare på den svenska marknaden," säger Dan Håkansson", säger Dan Håkansson, VD för PWS Nordic.

 

Jyri Partanen, VD för Finncont Group, delade också sina tankar om samarbetet:

"Samarbetet med PWS kommer att förbättra Finnconts närvaro i Sverige. Eftersom lagret finns i Perstorp och ett säljteam representerat över hela Sverige, kommer det att förbättra den försörjningstrygghet som Finncont har på den svenska marknaden", säger Jyri Partanen, VD för Finncont Group.

 

Som en nordisk aktör är Finnconts produktutveckling medveten om hur effektiv avfallshantering uppnås i de nordiska klimat- och miljöförhållandena. Detta avtal med PWS understryker ytterligare Finnconts engagemang för att vara en lokal leverantör och utöka närvaro och försäljningsorganisationen i Sverige.

Finncont, en erkänd expert inom den cirkulära ekonomin, verkar från Virrat och Lahti och är banbrytande inom utvecklingen av insamling, lagring och transportlösningar för olika material. Partnerskapet mellan dessa två branschledare svarar på de växande kraven i den snabbt utvecklande cirkulära ekonomin, särskilt inom områdena källsortering och effektiv efterlevnad av återvinningsåtaganden.

PWS, en del av ESE World, är den ledande tillverkaren av insamlingssystem för slutlig avfallshantering och återvinning i Europa. Med ett omfattande utbud av avfallsbehållare, inklusive Quattro Select, Bio Select och Duo Select-systemen, fortsätter PWS att vara en ledande aktör inom branschen och är stolta över sitt samarbete med Finncont i syfte att främja hållbar avfallshantering och cirkulära lösningar.

 

För mer information eller förfrågningar från media, vänligen kontakta:

Finncont Group Oy, CEO Jyri Partanen tel. +358 44 586 1294

PWS Nordic AB, CEO Dan Håkansson tel. +46 70 692 65 05

PWS Nordic AB, Sales Manager Morgan Holm tel. +46 72 177 76 80

 

Finncont är en expert på innovativa lösningar som stödjer den cirkulära ekonomin och relaterar till avfallsinsamling och återvinning samt säker transport och lagring av kemikalier och livsmedel. Gruppen implementerar smarta lösningar för miljö- och avfallshantering, industri, fastighetsföretag, kommuner och jordbruk. Förutom ett omfattande produktsortiment är Finncont Design Studio®-avdelningen en viktig del av tjänsterna för kontrakttillverkning och skapande av nya produkter. År 2022 hade gruppen en omsättning på 37 miljoner euro. Gruppen hade cirka 180 anställda i Finland och Sverige.

 

PWS har en framträdande position på den nordiska marknaden och erbjuder produkter och tjänster som möjliggör effektiv hantering av avfall och källsortering. Vårt engagemang för kontinuerlig förbättring och nära samarbete med våra kunder har resulterat i utveckling av mycket framgångsrika system. Som ett nordiskt företag vet PWS hur man uppnår effektiv avfallshantering i de nordiska klimat- och miljöförhållandena. PWS slogs samman med ESE World Group 1997. År 2023 hade PWS Nordic AB en omsättning på 90 miljoner euro.